Is er een oplossing voor artrose?

De kans is aanzienlijk groot dat je zelf last hebt van artrose of dat je iemand kent die deze diagnose hebt gehad, je bent namelijk met een reden bij ons op de site terecht gekomen.  

Artrose kan veel pijnklachten met zich meebrengen, de mensen die het hebben willen hier het liefst zo snel mogelijk vanaf. Het is op dit moment helaas niet mogelijk om een genezende behandeling te ondergaan voor artrose. Dit betekent dat je helaas altijd de aandoening zult hebben. Wel is het zo dat er verschillende oplossingen zijn die in staat zijn om de klachten af te laten nemen. Zo kan je onder andere een behandeling volgen bij de fysio om de gewrichten soepel te houden. De behandeling posttraumatische dystrofie is anders dan die van artrose. 

De mogelijke behandelingen 

Naast het volgen van een behandeling bij de fysio is het mogelijk om bepaalde medicatie te nemen. De meest voorkomende soort medicatie zijn de niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen. Deze worden voorgeschreven omdat deze minder bijwerkingen hebben dan de reguliere pijnstillers. Ook kan je kiezen voor een speciale soort zalf.  

Deze zal bevat capsaïcine en moet op het gewricht worden gesmeerd om het te ondersteunen. Wij raden je aan om altijd contact op te nemen met de huisarts voordat je zomaar bepaalde middelen gebruikt voor de artrose. Dit zorgt er namelijk voor dat je zeker weet dat je de middelen op een veilige manier kunt nemen. In sommige uitzonderlijke gevallen wordt er besloten om een operatie in te plannen, al komt dit niet vaak voor.